Skiveprolaps

Hva er skiveprolaps?

En redusert eller herniert mellomvirvelskive blir ofte tenkt som en normal del av aldringsprosessen. Det kan forårsake smerter og redusere bevegeligheten. Idrettsutøvere og personer som har veldig fysiske jobber, er ofte utsatt for skiveprolaps. Å ikke drikke nok vann eller innta god næring kan gjøre skiven svekket. Kiropraktikk har vist seg å være en effektiv behandling for utposning på skiver og tilhørende smerter.

Hvorfor får man skiveprolaps?

Når vi blir eldre, mister skivene gradvis væskevolum. Denne prosessen starter i en alder av 30 og fortsetter sakte over tid.

Skiveprolaps er en relativt vanlig tilstand som kan forekomme hvor som helst langs ryggraden, men påvirker ofte korsryggen eller nakkeområdet. Skiveprolaps er vanligvis forårsaket av overforbruk, skader eller traumer i ryggraden; Imidlertid kan endring i skiven også utvikle seg som et resultat av den normale aldringsprosessen. Det er også kjent at det er en genetisk faktor som bidrar til utvikling av skivedegenerasjon og prolaps 

De vanligste årsakene til herniert plate er:

 • Slitasje: Plater tørker ut og er ikke så fleksible som de en gang var.
 • Gjentagende bevegelser: Arbeid, livsstil og visse sportsaktiviteter som legger stress på ryggraden, spesielt korsryggen, svekker et allerede sårbart område.
 • Løfte feil vei: Løft aldri mens du er bøyd i midjen. Riktig løfting innebærer løft med bena og rett rygg.
 • Skade: Traumer med høy innvirkning kan føre til at platen bukker ut, river eller brister.
 • Overvekt: Å bære overflødig vekt legger en unødig stor belastning på ryggraden.
 • Kronisk stress: Fører til kronisk betennelse i kroppen som skader ryggraden og platen. Over tid øker dette sjansen for å få en herniated plate.
hoftesmerter

Symtomer

Symptomer på en prolaps inkluderer:
 • Prikking, nummenhet eller muskelsvakhet i ett eller begge ben
 • Endringer i tarm- eller blærefunksjon
 • Hyperrefleksivitet i ett eller begge ben
 • Lammelse under midjen
 • Dyp smerte over skulderbladet eller i skulderområdet
 • Smerter når du beveger nakken eller korsryggen
 • Strålende smerter i fingrene, underarmen og overarmen
 • Diagnose

  Endringer i mellomvirveskiven kan diagnostiseres ved en kombinasjon av flere metoder. En fysisk undersøkelse, sammen med en fullstendig historie om problemet, vil ofte føre til videre henvisning til MR, røntgen eller CT-skanning. Derfra vil kiropraktoren din samarbeide med deg for å finne det beste behandlingsforløpet.

  konseltasjon

  Vi kan hjelpe deg!

  Kiropraktikk er en foretrukket behandlingsmetode for mange pasienter med skiveprolaps fordi den er ikke-invasiv og ikke involverer medisiner eller injeksjoner. Når du har fått diagnosen din, kan du og din kiropraktor samarbeide for å finne den beste måten å behandle tilstanden din og kan hjelpe deg proaktivt å bygge opp din helse og produktivitet

  Kiropraktoren din ønsker å bekrefte diagnosen din, så det blir gjort en detaljert sykehistorie, en fysisk undersøkelse og tester som involverer å sjekke nervefunksjon, reflekser og muskeltone. Kiropraktoren din kan også bestille MR eller røntgen samt annen diagnostisk testing for å få et bedre bilde av hva som skjer.

  En av de mest populære funksjonene ved kiropraktikk og helse er hele kroppens tilnærming til helse. Kiropraktoren din vil se på hele ryggraden, ikke bare det området som er smertefullt. De vil behandle hele ryggraden og gi retningslinjer, trening og ernæringsanbefalinger for egenomsorg, slik at du kan fortsette å utvikle deg og leve smertefritt med mer energi. Din smerte og ryggproblemer kan være et resultat av feilstillinger i ryggraden, så kiropraktoren din vil prøve å komme til roten av problemet og behandle hele ryggraden slik at du har mindre smerter, ryggraden kan heles og du har bedre bevegelighet. Kiropraktisk behandling for skiveprolaps er sikker, effektiv og langvarig. Hvis du har ryggsmerter fra et problem i en mellomvirvelskive, anbefales det at du søker profesjonell hjelp slik at du kan glede deg over mindre smerter, forbedret bevegelighet og bedre livskvalitet.

  Andre vanlige plager: