For to år siden brakk Konrad Halvorsen hofta, og etter et år med sterke plager og smerter startet han behandlinger hos Marco Di Modugno på Moss Kiropraktikk og Helse med mål om å fullføre Oslo Maraton. For noen uker siden oppnådde 65-åringen målsettingen.

– I min alder er gjerne brudd i hofta eller lårhalsen starten på slutten. Ofte ender det med vedvarende helseplager. Men min historie viser at en ikke skal gi opp. Det er viktig at en setter seg mål og jobber mot dem. Jeg håper historien min kan være til inspirasjon, sier Konrad Halvorsen.

Ville trene seg opp igjen
65-åringen fra Moss har alltid vært glad i å trene og holde seg i form. Før det alvorlige hoftebruddet for to år siden hadde han gjennomført 22 maratonløp. Utsiktene for at han igjen skulle kunne legge ut på de 42195 meterne, syntes små.

– Det var vel ingen som forventet at dette skulle bli bra igjen. Jeg fikk blant annet tilbud om å få operert inn en kunstig hofte. Dette takket jeg nei til. Jeg ville heller trene meg opp igjen og bli kvitt smertene på egen hånd. For et års tid siden oppsøkte jeg derfor kiropraktor Marco Di Modugno. Der bidro de med gode treningstips, behandlinger og øvelser som blant annet bidro til at jeg ikke lenger var så stiv i ryggen. Gradvis ble jeg bedre, og selv om jeg fortsatt har smerter, er det jeg sliter med i dag, bagateller i forhold til hva andre har av utfordringer, sier Konrad Halvorsen.

Blir flere maraton
Han er glad for at han satte seg målet om igjen å fullføre Oslo Maraton.
– Det ble riktignok et år senere enn det jeg håpet, men det var viktig at jeg satte meg et mål å jobbe mot og som jeg trodde på selv. Mange sier at få av dem som får hoftebrudd, klarer å trene seg opp igjen. Jeg håper det jeg klarte, kan være til inspirasjon for andre, selv om tiden min i Oslo Maraton var forferdelig dårlig.

Dette skyldtes blant annet at jeg hadde kraftige smerter nesten hele veien. Jeg brukte over seks timer og tok en Jahn Teigen. Det vil si at jeg ble sist. Mot slutten hadde jeg selskap av ei dame som jeg måtte passe på at kom før meg i mål, slik at jeg ble den siste som fullførte, ler han og understreker at det blir flere maratonløp.

– Jeg tipper jeg er på plass i neste års Oslo Maraton. Dessuten har vi snakket om å delta i Medoc Maraton i Frankrike til sommeren. Dette er et løp som går fra vingård til vingård.

Inspirerende klient
Marco Di Modugno ved Moss Kiropraktikk og Helse forteller at det var inspirerende å jobbe med Konrad Halvorsen.

– Konrad kom til oss et års tid etter hoftebruddet med store smerter og helseplager men med en klar målsetting om å løpe Oslo Maraton. Vi måtte jo støtte ham og visjonen og startet straks en prosess hvor vi jobbet målbevisst. Konrad trente selv flittig og var hos oss et par ganger i uka i gjennomsnitt for behandling, slik at kroppen hans tålte treningen og belastningen. Vi lagde også et program med øvelser han skulle gjennomføre, forteller Marco Di Modugno.

Viser at det nytter
Kiropraktoren forteller at tilstanden til Halvorsen var skral da han kom inn døra på senteret første gang.

– Han kunne ikke ta et skritt uten smerter. Hele ryggsøylen var helt stiv. Testene vi tok, viste at det ikke var mye bevegelighet. Da han sa at maraton var målet, syntes vi jo at det var veldig ambisiøst, samtidig som jeg tenkte «hvorfor ikke?».

– Gradvis ble ryggen mykere, og Konrad tålte treningen stadig bedre. Sammen med behandlingen har det også vært utrolig viktig at Konrad Halvorsen har hatt en voldsom viljestyrke. Han er en type som ikke lar seg stoppe, og han er til stor inspirasjon for alle. Han viser at alt er mulig. Det må være budskapet med denne historien, sier Marco Di Modugno som har jobbet 12 år som kiropraktor og som åpnet Moss Kiropraktikk og Helse i april.

Kilde: BBF magasinet – http://bbfmagasinet.no/konrad-halvorsen/